BESTÄLL HÄR
Allesverloren 1704 en efterlängtad nyhet!
2010 tilldelades Allesverloren ”GYLLENE GLASET” med motivering:
Allt om Mat:s vinpris går till Danie Malan på det sydafrikanska vinhuset Allesverloren för den genomgående höga kvaliteten på vinerna och för att som pionjär göra stora röda viner på druvor som vanligtvis används vid portvinsframställning.
Inget har förändrats och Danie Malan fortsätter att leverera viner i världsklass. Den senaste skapelsen är Allesverloren 1704 där den fina portvinsdruvan tinta barocca gifter sig fint med den populära druvsorten shiraz. Priset: 89 kronor.
Vinet har en härlig granatrödfärg. I doft och smak finns aromer av röda bär, söta körsbärsaromer samt inslag av örter och ekfat. Mjuk fin avslutning.
Danie Malan, ägare och vinmakare, rekommenderar att Allesverloren 1704 serveras till fågel, kalv och olika kötträtter. Det passar även bra att avnjutas för sig själv.
Allesverloren 1704
Artnr: 73061 | Alk: 13,5% | Pris: 89 kr
Årgång: 2014
Framställning: Mellan 1958 och 1996 planterades tinta barocca på 140 meters höjd över havet i sydöstlig riktning på Allesverlorens egendom. Shirazdruvorna kommer från en vingård i Malmesbury. Den planterades 1969 och ligger på en höjd mellan 60- till 300 meter över havet. Här är vinstockarna planterade i sydlig riktning. Druvorna handskördades i slutet på februari. Alkoholjäsningen skedde i öppna cementtankar vid en temperatur av 25°C under 5 till 7 dagar. Vinet har sedan fått ligga på jästfällningen i 4 månader för att extrahera så mycket smakämnen som det går och samtidigt ge en så bra struktur åt det färdiga vinet som möjligt. Efter den malolaktiska jäsningen lagrades det mesta av vinet i franska ekfat. En liten del av shirazvinet lagrades i amerikansk ek.
Namnet Allesverloren 1704 har en lång historia bakom sig som sträcker sig ända tillbaka till mellan 1696 och 1704 då guvernören gav det till en änka med namnet Cloete. Denna modiga kvinna var en av de första nybyggarna i det då ogästvänliga Swartland. Nybyggarna hade extremt begränsad utrustning för att utföra jordbruk och kunna försörja sig på det. År 1704 hände det som inte fick hända familjen. Då de kom tillbaka från en av deras långa och mödosamma resor där de inhandlat verktyg och besökt kyrkan var allt nedbränt och boskapen stulen av ”Sanjägarna”; en folkstam som höll till i de intilliggande bergen. Allesverloren, ”Allt är förlorat”, var det första de sa när de såg förödelsen av resterna som fanns kvar av det som de hade byggt upp. Sedan dess har egendomen hetat Allesverloren. Idag är Allesverloren allt annat en förlorat då man säljer deras berömda kvalitetsviner över hela världen. Danie Malan som idag är vinmakare på Allesverloren är 5e genarationen på vingården som familjen Malan ägt sedan 1872.