HEM

Aktuellt

Kyparens misstag kostade 52.000 kr

Ibland kan det vara svårt att skilja på vinflaskor. Det fick en stackars kypare på den brittiska restaurangen Hawksmoor bittert erfara häromkvällen.

Under den stressiga kvällen bad en middagsgäst om att få en flaska Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande från 2001, ett riktigt fint vin som kostade 3 500 kronor. Men kyparen råkade ta fel flaska och gästen fick istället dricka en flaska Château Le Pin Pomerol 2001, ett vin för hisnande 55 000 kronor på restaurangens meny.

Misstaget upptäcktes först när gästen gått hem och de ansvariga på restaurangen skickade därför ut en rolig hälsning på Twitter: ”Till gästen som av misstag fick dricka en flaska Château le Pin Pomerol 2001 igår – vi hoppas att du hade en trevlig kväll.” ”Och till vår anställda som av misstag serverade flaskan – ryck upp dig! Alla gör misstag och vi älskar dig ändå.”

Château Le Pin anses vara ett av de bästa Bordeaux-vinerna och en magisk klunk kan beskrivas så här av en expert:
Intressanta inslag av citrus, blommor, choklad, plommon, kryddor, tryffel, fänkål och svart körsbär. Frodig, dekadent och smidig i konsistens – ett fantastiskt vin som har unika aromatiska egenskaper som inget annat vin erbjuder.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa film- och dryckestipsen för Halloween

Bästa film- och dryckestipsen för Halloween

Vecka 44 närmar sig med både Halloween och den något lugnare Allhelgonadagen. Oavsett hur du väljer att fira kan det bli ett par dagars ledighet med kurande i soffan. Vad passar då bättre än att se ..

Läs mer
Därför ger vin ökad sexlust

Därför ger vin ökad sexlust

Rödvin ger ökad sexlust, visar italiensk forskning. Det gäller både om du dricker vinet – eller luktar på det. Och det är framför allt kvinnor som får ökad lust av vinets aromer. Här får du ti..

Läs mer
Nu kan du dricka kvalitetsvin med bättre miljösamvet..

Nu kan du dricka kvalitetsvin med bättre miljösamvet..

Systembolagets vill ha fler förpackningar som är bättre för klimatet. – Vi vill visa att ”kvalitetsvin” fungerar lika bra i PET som i glasbutelj, förklarar Systembolaget. Se nyheterna som får oss at..

Läs mer
Smaka på Frankrike under nationaldagen

Smaka på Frankrike under nationaldagen

Den 14:e juli är det vinlandet Frankrikes nationaldag. Det betyder att det är dags att laga en Boeuf Bourguignon, ta fram lite ostron och franska charkuterier och såklart pricken över “i”, några rik..

Läs mer
Malbec – en druva med franska rötter

Malbec – en druva med franska rötter

Stämningen är på topp och glödbädden har precis nått den där brandgula färgen du väntat på. När det marinerade köttet läggs på gallret och dofter som inte går att sätta ord på fångar dig inser du at..

Läs mer
Våra 5 hetaste tips på budgetviner

Våra 5 hetaste tips på budgetviner

En semester är bra på många sätt. Däremot ger sällan plånboken ifrån sig några högre hejarop. Så när det (äntligen) är dags att återvända till vardag och arbete är det skönt att veta vilka budgetvin..

Läs mer