HEM

Aktuellt

Edward är tillbaka med glöggsuccén

Edward Blom är tillbaka med sin glöggsuccé. Hans starkvinsglögg har sålt slut flera gånger – men nu ska den räcka längre än till lucia. Hans ”maffiga och mysiga glögg ”är framtagen med ett kraftigt rödvin, torkad frukt, klassiska kryddor och prima konjak.

För ett par år sedan lanserade Edward Blom starkvinsglögg tillsammans med Saturnus. Det blev en succé och glöggen sålde slut redan till lucia. Nu kommer succén tillbaka och i år hoppas gastronomen att glöggen ska räcka längre. Dessutom finns det ett lågalkoholalternativ.

– Jag har enormt starka åsikter om hur glögg ska smaka. Klassisk svensk glögg tycker jag alltid ska bestå av vin, sprit och kryddor. Riktig glögg måste innehålla sprit för att kunna brinna. I detta fall har vi valt att spetsa min glögg med en prima konjak. Det förstärker eldigheten och maffigheten i det hela. Rödvinet måste vara av god kvalitet. Därför har jag, tillsammans med Saturnus, varit oerhört noga med att ha ett bra rödvin i botten, säger Edward Blom.

Edward har varit noga med att hålla nere sockerhalten i glöggen. Alltför att få en finare balans och för att kryddorna ska komma fram bättre. Sötman kommer från russin och torkad frukt, samt farinsocker för att addera en lätt bränd ton. Kryddningen är rejält tilltagen, helt enligt Edwards önskemål. Klassiska svenska glöggkryddor såsom kanel, nejlikor, ingefära, kardemumma och pomeransskal har använts.

– Glögg får absolut inte vara för söt, det är väldigt viktigt för mig. Man vill ju kunna dricka flera muggar utan att få sötchock. Jag är glad och stolt över att vi har lyckats få fram en glögg som smakar som den glögg jag lagar hemma åt mina gäster, fortsätter Edward Blom.

Edward Bloms Glögg
Edward Bloms Glögg
Doft: Inslag av svarta vinbär, choklad, julkryddig i mer klassisk stil, kryddnejlika, apelsin.

Smak: Kryddig, klassisk, smakintensiv, liten ton av svartpeppar, örtiga inslag med medellång eftersmak.

750 ml - 15% - Sockerhalt 13.9 g per 100 ml
99 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Vuxna glöggen för dig som vill ha mindre socker

Vuxna glöggen för dig som vill ha mindre socker

Nu släpps årgångsglöggen med rekordlite socker. 2019 års Tegnér & Son Torr Glögg har mindre än en tredjedel så mycket socker som vanlig glögg. – Vi har höga förväntningar på Torr Glögg, s..

Läs mer
Unika glöggen gjord på svensk björk

Unika glöggen gjord på svensk björk

Vill du smaka en riktigt speciell glögg i jul? Då ska du testa den jämtländska björksavsglöggen från Åre. Björksav kan faktiskt vara rena hälsokuren. Åre Glöd är en vit glögg som bäst kan beskrivas..

Läs mer
Årets glögg 2023 – här är de nya smakerna

Årets glögg 2023 – här är de nya smakerna

Årets glögg 2023 är här och nu avslöjar vi smakerna! Blossa och Saturnus har de senaste åren skapat kreativa och välsmakande drycker. Saturnus har ofta hittat inspiration i den nordiska naturen, med..

Läs mer
Gör egen glögg till jul – 3 goda recept

Gör egen glögg till jul – 3 goda recept

Briljera med egen glögg i jul. Julbordet brukar ofta vara fullt av godsaker men en sak kommer garanterat stå ut om du gjort den själv – glöggen. Att göra sin egen glögg kan vara både enkelt eller li..

Läs mer
Glöggmingel? Överraska med juldrinkar

Glöggmingel? Överraska med juldrinkar

Äntligen dags för juldrinkar! Glöggmingel är för alla. Inte bara glöggälskare. Det är det perfekta tillfället att varva ned och att få umgås med vänner och bekanta i den annars (oftast) galna julstr..

Läs mer
Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är inspirerad av den spanska staden Valencia. Blossa 21 är en hyllning till solmogna apelsiner. Flaskan är härligt orange – smakmässigt gifter sig glöggkryddor med frisk och s..

Läs mer