HEM

Aktuellt

Ordna en egen ölkalender till advent

Här är den perfekta julkalendern för oss som älskar öl. 24 luckor fyllda med härlig skummande öl.

Hittills har ingen släppt en ölkalender på Systembolaget, och kanske tillåter inte de strikta reglerna för alkoholförsäljning i Sverige att det görs. I andra länder har dock ölkalendrar blivit mycket populära och redan nu i oktober laddar folk upp inför advent.

Bland annat säljer den amerikanska kedjan CostCo en kalender med 24 burkar delikat tysk öl av olika sorter. Brittiska livsmedelskedjor har kalendrar med 24 olika sorters ale.

Om du inte har möjlighet att ta dig utomlands går det faktiskt utmärkt att bygga din egen ölkalender – eller varför inte bort den till någon du vill göra extra glad.

Så här enkelt är det:

Köp 24 olika sorter med öl på systembolaget
1.Ta en tom låda eller ett tomt ölflak
2. Måla och klistra fast 24 luckor
3. Lägg i ölen
4. Vänta otåligt till första advent


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

De säljer öl till stöd för Ukraina

De säljer öl till stöd för Ukraina

Har du druckit ukrainsk öl? I januari 2022 fanns det inte ett enda öl från Ukraina på Systembolaget – numera säljer de slut fortare än leverantörerna hinner få in dem i lager. Importören Galatea slo..

Läs mer
Årets snaps till julbordet

Årets snaps till julbordet

Julsnapsen är för många pricken över i:et på julbordet – en liten nubbe förhöjer upplevelsen av julmaten. I år släpps fem speciella julsnapsar på Systembolaget – men storsäljarna kommer från d..

Läs mer
Spännande nykomlingarna som släpps – på Ölets ..

Spännande nykomlingarna som släpps – på Ölets ..

Nu är det julafton för alla ölfantaster i Sverige. Den 15 juli hyllas ölet och bryggarna med en egen dag. Varför inte passa på att testa tre nykomlingar på Systembolaget? Ölets Dag blev en succé red..

Läs mer
Sommarens 3 måsten vid grillen

Sommarens 3 måsten vid grillen

Sommaren har börjat och det på bästa sätt! Många är vi redan som spenderat några timmar vid grillen och grillat kamben till perfektion, provrökt räkor, testat nya spännande recept på tillbehör till ..

Läs mer
Julen redan här – med glögg, öl och cider

Julen redan här – med glögg, öl och cider

Nu är det jul igen – redan i november! Julens läckerheter tar nu plats i hyllorna på Systembolaget. 85 olika sorters julöl, glögg och julsnaps intar nu hyllorna under ett par månader framåt. Svenska..

Läs mer
Årets öl till julbordet

Årets öl till julbordet

Hej, tomtegubbar – det här är vad ni ska slå i glasen i år! Nyligen släpptes 52 julöl på Systembolaget inför årets julfirande. Hela två miljoner liter julöl kommer gå åt i Sverige närmaste veckorna..

Läs mer