HEM

Aktuellt

Glöggen där du slipper sötchocken

Glögg och bubbel på samma gång verkar vara vinterns melodi. Efter Blossas mousserande kommer nu Glöet Sparkling tillbaka. Med Glöet ska du kunna dricka mer än en liten kopp utan att få sötchock.

Glögg är en av våra stora favoritdrycker i Sverige, få svenskar kan tänka sig en jul utan glögg. Men den väl tilltagna sötman i glöggen gör att en del får nog efter några små sippar ur glöggmuggen.

Hur ska man då bära sig åt för att inte missa den helt unika julsmak som glögg har att erbjuda men ändå kunna dricka mer än några små klunkar? Årets lösning verkar vara att blanda glögg med mousserande vin. Efter Blossas bubbel kommer nu Glöet med glöggbubbel.

Glöet Sparkling Glögg är baserad på rosébubbel och smaksatt med klassiska glöggkryddor, blev snabbt en favorit. Den vann pris för sitt recept 2017 i den internationella tävlingen IWSC, 2019 fick den pris i Wineawards och förra året sålde hela lagret slut redan i november. I år är succén tillbaka igen och dessutom åtföljd av ett nytillskott; GLÖET White Sparkling Glögg. Det är ett mousserande vitt vin smaksatt med klassiska glöggkryddor och en twist av bakat äpple. Den tilldelades en silvermedalj i The Worlds Finest Glass of Bubbly Awards i oktober 2019.

– Folk har blandat glögg och bubbel på egen hand i några år men utmaningen med hemgjort ”glubbel” är att den ofta blir för söt. Vi ville ta fram ett recept som har den traditionella smaken av glögg och den festliga känslan av bubbel men utan att den blir för söt, säger Anette Raunio, en av grundarna till Glöet.

Glöet Sparkling Glögg finns på Systembolaget från den 1 november och GLÖET White Sparkling Glögg kommer att finnas i beställningssortimentet från den 31 oktober.

Glöet Sparkling Glögg
Glöet Sparkling Glögg
Doft: trevligt kryddig och fruktig med
inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel.
Smak: Kryddig och fruktig med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.
750 ml - 11% - Sockerhalt 4.9 g per 100 ml
105 kr

Glöet White Sparkling Glögg
Glöet White Sparkling Glögg
Doft: Kryddig och fruktig med inslag av
ingefära, kryddnejlika, kardemumma och kanel och citrus.
Smak: En twist av bakat äpple har en fräsch, fruktig och kryddig smak.
750 ml - 11% - Sockerhalt 4.0 g per 100 ml
105 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Blanc de blancs – ett vin som sticker ut

Blanc de blancs – ett vin som sticker ut

Vitt vin på gröna druvor, då är det väl som det ska. Eller? Inte om man är i Champagne eller andra områden där man tillverkar bubbelviner. Då är blanc de blancs, som det heter på franska, betydligt ..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Hösten är kommen och det har blivit dags att titta på vinnyheter som släpps på Systembolaget under november månad. Det blir bjussigt och värmande med finbeaujolais, överraskande bubbel och egensinni..

Läs mer
Adventskalendern med rött vin som gör succé

Adventskalendern med rött vin som gör succé

Vi är många vuxna som också vill ha en julkalender. Det finns bara en sak som kan slå en chokladkalender: En adentskalender laddad med 24 flaskor gott rödvin. Ännu har ingen släppt en julkalender me..

Läs mer
Årets glögg 2023 – här är de nya smakerna

Årets glögg 2023 – här är de nya smakerna

Årets glögg 2023 är här och nu avslöjar vi smakerna! Blossa och Saturnus har de senaste åren skapat kreativa och välsmakande drycker. Saturnus har ofta hittat inspiration i den nordiska naturen, med..

Läs mer
Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Den 11-12 mars är det dags för eventet Sparkling Stockholm som i år äger rum på Waterfront Stockholm. Här samlas de allra kunnigaste inom champagne, cava, crémant och andra mousserande viner under t..

Läs mer
Bli full – av vitaminer – med nya hälsog..

Bli full – av vitaminer – med nya hälsog..

Nu kommer glöggen som ska boosta din hälsa. Superfruktglögg från Saturnus är full av nyttiga bär och frukter. Granatäpple, blåbär, blodapelsin och aronia är ingredienserna i Sveriges genom tiderna k..

Läs mer