HEM

Aktuellt

Rosévinet som inspirerats av musik

Kan man jämföra vin med musik? Jo, om man är en gammal manager för rockband som blivit vinmakare.
– Inspirerat av hur musik kan förändra vår sinnesstämning, spelar vinet Band of Roses Rosé en färgstark och blommig melodi, förklarar Charles Smith.

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit utnämnd till ”Årets Vinmakare” i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bl a vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband.
Under en road trip råkar han på en vinmakare i Walla Walla som lyckades övertyga honom om att flytta dit och börja göra sitt eget vin. Sagt och gjort, Charles startade ”Charles Smith wines” med ambitionen att skapa viner av hög kvalitet, som är druvtypiska och sanna sitt ursprung – och som man kan njuta av utan att behöva lagra dem.

Och etiketterna är viktiga: danskan Rikke Korff, tidigare designchef för jeansvarumärket Levi Strauss, står för vindesignen. Vi svenskar känner till storsäljare som Kung Fu Girl Riesling och Boom Boom! Syrah. Nu kan Charles Smiths nya vin bli en ny favorit, den senaste årgången av rosévinet Band of Roses Rosé. ”Inspirerat av hur musik kan förändra vår sinnesstämning, spelar Band of Roses Rosé en färgstark och blommig melodi” förklarar Charles Smith.

Så om du provsmakar vinet kanske du känner av takten i allt från hip-hop och country till rock ’n’ roll. Band of Roses Rosé är gjort på Pinot Gris, en grön druva med färg i skalen, vilket ger vinet sin karaktäristiska rosa-orangea färg. Druvorna kommer från tre olika vingårdar i Washington State, USA, och odlas enligt hållbara principer.

Med varma dagar och svala nätter, i kombination med bra, väldränerad jord har Washington State en 200-dagars växtsäsong. Här har druvorna perfekta förutsättningar för att mogna långsamt, vilket ger dem intensiva och fylliga smaker. Druvorna pressas sedan försiktigt och skalen urlakas i musten 24-48 timmar innan jäsningen genomförs under cirka 20 dagar i rostfria ståltankar. Vinet lagras under 2 månader i tankarna med jästfällningen.

Band of Roses Rosé
2019
Band of Roses Rosé
 Smaken är fruktig med fin balans där man hittar persika, smultron, blommor, nashipäron och en fläkt av färska örter.
750 ml - 12.5% -
145 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 vintips – rosébubbel sommaren 2020

3 vintips – rosébubbel sommaren 2020

Våren har intagit Europa – men inget gör sommaren 2020 till en ”normal” sommar. Antingen sitter vi instängda i karantän på grund av corona-epidemin, eller vi har strama restriktioner om att in..

Läs mer
Rosévin i storslagen miljö

Rosévin i storslagen miljö

Det rosa vinet har idag fått en helt annan prägel. Borta är masskonsumtion (nåja) och fram träder en del mycket spännande viner av hög kvalitet. Det är Provence som återigen sätter trenden. Egendome..

Läs mer
Härliga nyheten: Då kan vi börja dricka rosé-prosecc..

Härliga nyheten: Då kan vi börja dricka rosé-prosecc..

De italienska myndigheterna har till slut gett sitt godkännande. Rosé-prosecco får produceras. Det betyder att vi kan njuta av det nya bubblet i början av nästa år. – Vi är tacksamma över att äntlig..

Läs mer
Prosecco rosé – årets nya trend?

Prosecco rosé – årets nya trend?

Italienska vinmakare har jobbat länge för att få den godkänd, och i år verkar den nya produkten bli klar för marknaden: Vad sägs om Prosecco rosé? Rosévinet var en av de starkast växande vintrendern..

Läs mer
3 goda Zinfandelvin värda att prova

3 goda Zinfandelvin värda att prova

Låt oss berätta lite mer om den mångsidiga druvan Zinfandel som ger allt ifrån smakrika och alkoholstarka rödviner till svala och lätta rosé. Vi passar även på att ge våra tre bästa tips på Zinfande..

Läs mer
Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw har haft stora framgångar med sina viner, och nu är det dags igen! Det nya vinet i hans populära MZ-kollektion är ett ljust och torrt rosévin – Hola MZ Rosé. Precis som tidigare komme..

Läs mer