HEM

Aktuellt

Skotska tequilan du inte får shotta

Skotsk tequila – det finns väl inte? Jo, nästan, för nu kommer Storywood tequila som är lagrad på single malt-fat. De vill dessutom ändra på uppfattningen att tequila ska drickas som shots med salt och citron.

Tequila är en spritsort med lite skamfilat rykte i Sverige – många tror att det bästa sättet att dricka den är som shots med salt och citron. Kanske rent av som ett tequilarace som inte sällan slutar med dimmiga minnen.

Den uppfattningen vill Storywood ändra helt på. De lanserar nu en ny Storywood tequila Systembolagets beställningssortiment. Och det handlar om en delikat spritsort där tanken är att den ska smuttas på och avnjutas i lugn och ro. Det är både Mexiko och Skottland på samma gång, för Storywood är en 100% agave tequila som lagrats på tidigare single maltfat. En unik kombination som aldrig tidigare provats på tequila.

Bakgrunden är att Storywoods grundare Michael Ballantyne är född i Skottland men uppväxt i Mexiko. Michael är kock i grunden med en passion för lagrad sprit. Genom att sammanföra de två kulturerna i en produkt skapades Storywood. Hälften mexikan, hälften skotte.

Framgångarna har inte inte låtit vänta på sig då Storywood vann double gold och 4 silver I San Fransisco world Spirit competition 2020.

Storywood Reposado
Storywood Reposado
100% agave tequila lagrad i 7 månader på ekfat hämtade från Dufftown Speyside som tidigare lagrat Singel Malt whisky. Smak av karamell, ek, vanilj och honung med hint av jordighet från agaven.
700 ml - 40% -
499 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Akvavit – vad är det egentligen?

Akvavit – vad är det egentligen?

Kummin. Sill. Kall potatis. Dill. Små grodorna. Akvavit. Den elegant kryddade spritdrycken som ofta förknippas med smörgåsbord och midsommar är lika populär idag som förr. För att uttrycka det milt ..

Läs mer
Här är rockälskarnas nya favoritdryck

Här är rockälskarnas nya favoritdryck

Se hit alla rockälskare – här är drycken som är skapad för er. En mörk rom med namnet KISS Black Diamond Premium Dark Rum. – När jag tittar på flaskan tycker jag att vi har lyckats fånga allt ..

Läs mer
Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Först dans kring midsommarstången – och sen en snaps. Nu är tiden då vi håller hårt på traditionerna och tar fram den speciella drycken vid matbordet. Vi ger några tips på hur du får ut maxima..

Läs mer
Brännvin eller vodka – vad är skillnaden?

Brännvin eller vodka – vad är skillnaden?

Brännvin eller vodka – vad är egentligen skillnaden? Vodka kommer ursprungligen från Polen och började framställas redan på 950-talet. Redan då var destilleringskonsten uppfunnen och man tillv..

Läs mer
Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Absolut Vodka blir snart Absolut Papper. Nästa månad ska 2.000 flaskor av återvunnet papper testas. – Vi har kommit långt nu, från koncept till en prototyp som snart ska testas på konsumenter, säger..

Läs mer
No.1 – doldisen med stora ambitioner

No.1 – doldisen med stora ambitioner

För många som flugit eller handlat på bordershops är spritmärket No.1 kanske inte helt okänt. Men på den svenska hemmamarknaden har varumärket lyst med sin frånvaro – fram till för bara ett halvår s..

Läs mer