HEM

Aktuellt

Vitt vin till mingelfesterna

Letar du efter vitt vin till sommarens alla tillställningar? Här får du tipsen! Under sommaren träffas vi gärna med nära och kära och njuter av sommarens alla smaker. Vad äter du till krispiga vita viner? Smarrig sallad, nyfångad abborre eller en bit lax på grillen? Sommaren är de krispiga vitvinernas tid. Med fräscha aromer och läskande fruktighet intar de kylen, beredda på vilka gastronomiska infall vi än får.

Vitt vin till sommarens mat

Lättare vitviner av druvsorter som verdicchio, sauvignon blanc eller riesling passar perfekt till enkla maträtter – gärna med mycket grönsaker och syrliga inslag. Viner med mer smakrikedom, kanske av chardonnay eller alvarinho, matchar den stekta eller grillade fisk- eller grönsaksrätten. Har vinet dessutom lite fatkaraktär gifter du ihop det fint med nötiga inslag i tillbehören. Brynt smör i hollandaisen, hackade, rostade hasselnötter som strössel på rätten eller riven vällagrad parmesan över de grillade grönsakerna är några enkla tips.

Ja, oavsett vad du tänker laga i sommar finns ett krispigt vitt som väntar.

Här kommer Vinguidens tips på sommarens vita viner:

Foot of Africa Chardonnay
2023
Foot of Africa Chardonnay
Vinet är i den omåttligt populära stilen rich & buttery – mjukt, fylligt och smörigt med toner av päron, mogna citrusfrukter, ananas och karamell. Vinets eleganta och smöriga smak passar perfekt för dig som älskar rika, smöriga och fylliga vita viner med mycket smak och generös frukt!
2000 ml - 13.5% -
179 kr

Saint Clair Riesling
2023
Saint Clair Riesling
Saint Clair Riesling kommer från soldränkta vingårdar i hjärtat av Marlborough, Nya Zeeland och bjuder på en härlig doft av mandariner, lime och gröna äpplen. Smaken är frisk med en pigg syra och saftiga gröna äpplen, mandarin, vit persika, vita blommor och lime.
750 ml - 10.5% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
139 kr

Les Champs Sauvignon Blanc
Les Champs Sauvignon Blanc
Ett krispigt vitt vin med stor fruktighet och fräschör som passar utmärkt att avnjuta på egen hand eller till en rad olika maträtter. 
1000 ml - 12% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
99 kr

Jean-Claude Boisset Bourgogne Chardonnay Les Ursulines
2022
Jean-Claude Boisset Bourgogne Chardonnay Les Ursulines
Bourgogne Les Ursulines Chardonnay är ett torrt, friskt vin från den omtalade producenten Jean-Claude Boisset. Vinet har en ung, fruktig karaktär med inslag av citrus, mineral och fat.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
169 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

10-i-topp – rätt dryck till rätt artist för den ulti..

10-i-topp – rätt dryck till rätt artist för den ulti..

I vår och sommar överöses vi av sköna konsertupplevelser med artister från både när och fjärran. Men vad ska vi värma upp med för dryck? Här kommer listan som ger svaren. Taylor Swift, Friends Arena..

Läs mer
Sjung om studentens lyckliga dar!

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kin..

Läs mer
7 viner som passar utmärkt till din picknick

7 viner som passar utmärkt till din picknick

Äntligen verkar vårsolen vara här för att stanna, precis i tid till picknickens dag den 22/5. Vill du packa korgen full med godsaker, men slippa bära alltför tungt? Vinguiden tipsar om drycker i små..

Läs mer
Sveriges bästa uteserveringar

Sveriges bästa uteserveringar

Äntligen dags för uteserveringar! Fort går det och snart knackar sommaren på och säger hej. Passande nog har vi därför listat ett gäng härliga uteserveringar som vi varmt kan rekommendera inför den ..

Läs mer
Möt våren med sparris och riesling

Möt våren med sparris och riesling

Äntligen – nu är sparristiden här. Och många av oss väljer en speciell dryck att skölja ner ”grönsakspinnen” med: riseling. Här är tre tips på riktigt prisvärd riesling – och..

Läs mer
”Ett vin som känns som att smaka på en solig dag”..

”Ett vin som känns som att smaka på en solig dag”..

Mitt under sitt jubileumsår släpper Jill Johnson det vita vinet Nashville Stories Organic White från Frankrike. Tillsammans med ett team av sommelierer har hon tagit fram ett ekologiskt vin som pass..

Läs mer