HEM

Aktuellt

Bella Porcile tipsar: 5 blommor att ha i drinken

Bella Porcile har skrivit boken ”Vilda Drinkar” med massor av spännande ingredienser från naturen. Hon är också en mycket populär drinkblandande expert på vår systersajt Cocktailguiden. Så här i sommartider bad vi henne att tipsa oss om goda blommor och spännande växter vi kan förgylla sommardrinkarna med. 

Vilda drinkar

Bella Porcile har skrivit boken ”Vilda Drinkar” med massor av spännande ingredienser från naturen. Självklart har hon tips på spännande växter vi kan förgylla sommardrinkarna med.

– Syrén är given nu. Den ljuslila är den man använder. Det är viktigt att få bort allt det gröna så det inte smakar beskt. Gör en syrénsaft eller sockerlag.

Bellas 5 tips på ätbara (och alltså drinkvänliga) växter

1. Älgört eller älggräs är en favorit. Drar lite åt mandel eller Jenka-tuggummi i smaken. Du kan använda det som när man gör flädersaft och sedan blanda med gin och någon syra till en god drink. Eller bara toppa med tonic, citron och en massa is.

2. Vresros är även den en stor favorit. Det är nyponets blomma. Blir till härligt rosa sockerlag som smakar väldigt mycket ros. Perfekt i en somrig spritz eller en highball-drink. Eller att bara pimpa bordsvattnet med.

3. Jag älskar de små gröna tallkottar som finns nu. Småkoka dem i vatten och socker i cirka fem timmar. Då bildas en lag som du kan använda till old fashioned eller gin tonic. Min ”Old Fashioned Kott å Gott” finns det recept på i min bok.

4. Rallarrosen får jättefina rosa blommor som gör en härligt rosa, blommig sockerlag. Använd den till att skaka ihop en gin sour och pynta med blomman på toppen.

5. Tusensköna och förgätmigej är ätbara blommor att pynta drinkarna vackra med. Även syrénblommor passar perfekt som garnityr.


Anders Melldén

Du kanske även vill läsa dessa

3 fantastiska drinkar gjorda på sommarens läckraste ..

3 fantastiska drinkar gjorda på sommarens läckraste ..

Bästa sommarfrukten? Melon såklart! Här tipsar vi dig om tre supergoda recept på melondrinkar som svalkar i sommarvärmen. 1. Uppfriskande vattenmelondrink, 2 glas Du behöver: 1 vattenmelon, ca 2 kg..

Läs mer
Goda kaffedrinkar för höstiga dagar

Goda kaffedrinkar för höstiga dagar

Äntligen är tiden inne för kaffedrinkar! Hösten är på intåg och luften är sådär ljuvligt frisk. Det är dags att plocka fram din mysigaste tröja och frossa i mängder av tända ljus – och njuta av en r..

Läs mer
Veckans drink: Bombay Sapphire

Veckans drink: Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Premier cru murcian lemon – en ny premiumgin skapad som en hyllning till Murcia-regionen i Spanien och de fantastiska citrusfrukter som produceras där, samtidigt som den kastar ljus ..

Läs mer
Veckans drink: Breezer Raspberry & Yuzu

Veckans drink: Breezer Raspberry & Yuzu

Breezer Raspberry & Yuzu – en frisk nyhet från Bacardi! Med sina nyanser av hallon, ros, asiatisk citrus och viol kommer drycken bli en självklar favorit. En Breezer är en färdigblandad dr..

Läs mer
3 underbara drinkar med nyttiga inslag

3 underbara drinkar med nyttiga inslag

Kan man njuta av en drink och samtidigt känna sig nyttig? Jodå, om du minskar lite på alkoholen och öser på med andra ingredienser. Här är tre perfekta drinkar som både är goda – och faktiskt ..

Läs mer
Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Hur blandar man ihop en riktigt god, brittisk sommardrink? Vi har svaret. Läs vidare så kommer du även förstå vad Pimm’s cup har med Wimbledon att göra och hur du gör en tropisk twist av klassikern...

Läs mer