HEM

Aktuellt

Efterlängtad champagne- och vinmässa på nya fartyget

De senaste åren har svenskarnas intresse för vin och champagne ständigt ökat. För alla som vill lära sig mer om vin och champagne – eller bara njuta av god mat och dryck till sjöss – kommer det nya fartyget Birka Gotland erbjuda en champagne- och vinmässa i höst med både världsledande champagnehus och lokala producenter.

Mineraliskt, nyanserat eller ekat. Orden som tidigare främst hördes på experternas tungor har nu tagit sig in i folkhemmet. Den 13 och 14 september är det dags för det nya fartyget Birka Gotlands första champagne- och vinmässa med mässa, master classes och provsmakningar som passar både hobbyentusiasten och gourmanden.

– Vi kan se att försäljningen av vin och champagne på våra fartyg växer alltjämt. Vi har i många år anordnat liknande mässor på fartyget Viking Cinderella. Nu är det Birka Gotlands tur att välkomna gäster som är intresserade av dryck, eller bara vill ta del av trevlig stämning och ett stort utbud, tillsammans med underhållning och mat. Vi ser fram emot att ta emot både fantaster som besökt Cinderellas mässa tidigare men även en helt ny målgrupp som vill testa en dryckesmässa till sjöss och därmed erbjuda alla en ny, trevlig upplevelse, säger Kenneth Gustavsson, kommersiell direktör, Gotland Alandia Cruises.

På plats på mässan kommer Karl Fredrik Gustafsson och hans fästman Petter presentera
och bjuda på provsmakning av deras populära viner. Resenärer kan även boka en fyrarätters meny med vinpaket där Paolo Berentzen som jobbat med Bottega i över 30 år presenterar kvällens viner. Varumärken som Laurent Pettier och Veuve Clocqot kommer även hålla Master classes – en timmes långa föreläsningar med provning.

Den som besöker mässan kommer även kunna hitta utgåvor och rariterer som inte finns på Systembolaget och ha möjlighet att ta del av extra bra taxfreepriser på champagner som Laurent-Perrier Alexandra Rosé Vintage 2012, Salon le Mesnil 2013, Dom Pérignon Blanc Vintage 2013 och Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2007.

Läs mer och boka din plast här.


Vinguiden - Så mycket mer

Du kanske även vill läsa dessa

Den stora guiden till vårens dryckesmässor 2024

Den stora guiden till vårens dryckesmässor 2024

Våren 2024 finns det fullt av spännande dryckesmässor i hela landet. Oavsett om du mest är dryckesintresserad och taggad på att provsmaka, eller en fullblodad expert som vill utforska nyheter och by..

Läs mer
Äntligen – nu kan du gå på vinmässa igen

Äntligen – nu kan du gå på vinmässa igen

Äntligen börjar dryckesmässorna slå upp sina portar igen. Redan i helgen är det dags för Sthlm Taste där du kan provsmaka underbara viner och läckra delikatesser i skön harmoni. Och bara någon vecka..

Läs mer
Tallink Silja Line Skeppsviner 2024

Tallink Silja Line Skeppsviner 2024

Vartannat år byter Tallink Silja Line sina skeppsdrycker. I år var det alltså åter dags för Vinguiden att få prova oss igenom sortimentet igen. Nytt dryckessortiment De nya dryckerna finns tillgängl..

Läs mer
Vinguiden provar: Bubbel Cruise med Tallink Silja Line

Vinguiden provar: Bubbel Cruise med Tallink Silja Line

De växer som på träd de där dryckesmässorna, och handen på hjärtat, visst kan de ibland kännas lite tivoli-aktiga och lätt överbefolkade? Vinguiden fick chansen att vara “föråkare” på ett annat sett..

Läs mer
Säg Bonjour till en ny elegant fransk pinot noir med..

Säg Bonjour till en ny elegant fransk pinot noir med..

Frankrike är för många gastronomins och vinets mest förlovade land och få, om något annat land, visar sådan stjärnglans som det blå-röd-vita. Lagom till sensommaren och höstens intåg lanseras Maison..

Läs mer
Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Den 11-12 mars är det dags för eventet Sparkling Stockholm som i år äger rum på Waterfront Stockholm. Här samlas de allra kunnigaste inom champagne, cava, crémant och andra mousserande viner under t..

Läs mer