Maison de Chêne Pinot Noir Maison de Chêne Pinot Noir Maison de Chêne Pinot Noir

Maison de Chêne Pinot Noir

Maison de Chêne Pinot Noir (750ml)

Pris: 85 kr

  • Systembolag *
    • E-post *
    • Yes
    • Mobilnummer
    • +46
    • När du klickar på knappen ovan accepterar du Vinguidens allmänna villkor och du blir epost- och SMS-prenumerant på våra tjänster. Dina angivna uppgifter hanteras enligt Integritetspolicy.

    Maison de Chêne Pinot Noir

    Frankrike är för många gastronomins och vinets mest förlovade land och få, om något annat land, visar sådan stjärnglans som det blå-röd-vita. Nu gör Maison de Chêne intåg, en fransk nyhet gjord på den omåttligt populära blå druvan pinot noir.

    Pinot noir är vida omtalad världen över och många är de som tagit druvan till sina hjärtan tack vare dess mångfacetterade karaktärer samt eleganta men samtidigt lättillgängliga stil. Frankrike är platsen där pinot noir står bakom flera av världens mest framstående och utsökta viner. Maison de Chêne har en tilltalande ljus och ungdomlig färg och en saftig smak av mjuka röda bär såsom lingon, jordgubbar och mörka körsbär samt inslag av färska örter som får en att färdas i tankarna till franska breddgrader. En mjuk och silkeslen struktur och en aptitretande eftersmak gör att man blir sugen på nästa sipp.

    BRA KÖP! ”Ett trevligt och okomplicerat exempel på pinot noir”, Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen aug 2024

    4,5/5 ”En elegant mycket trivsam pinot med karaktär som imponerar i såväl smak som pris.” Boxtoppen, Aug 2024

    ”Lysande Val! Smakfullt och njutbart till en otroligt billig peng! Frisk med finess och stil imponerar Maison de Chêne i detta prissegment., Vinhyllan, Aug 2024

    Frankrike är ett land som lämnar få oberörda och det gäller inte minst dess fantastiska mat- och vinskatt som uppvisar historia, mångfald och elegans. Många är de som anser att landet är världens bästa vinland. Att kunna erbjuda en karaktärsfull fransk pinot noir till ett mycket förmånligt pris känns därför otroligt roligt och tacksamt, säger Monia Jensen, Senior Business Development Manager på Anora.

    Maison de Chêne som på svenska betyder ekens hus är ett vin att njuta av som det är i ensamt majestät eller till sensommarens och höstens lättare rätter. Ett givet inslag på årstidens middagar och passar utmärkt både till franska läckerheter såsom grillad kyckling med örtstekt potatis, charkuterier och getost eller till andra länders specialiteter som till exempel pasta och pizza.

     
    Maison de Chêne Pinot Noir

    Maison de Chêne Pinot Noir

    Om drycken
    Smak
    Passar till
    Land/region Frankrike,
    Druvor Pinot Noir
    Producent Globus Wine
    Art. nr 76029
    Produkttyp Rött vin
    Alkoholhalt 13%
    Antal ordrar 937
    Förpackning Flaska
    Pris 85 kr
    Volym 75 cl
    Importör Anora Sweden AB
     

    Råvaror: Pinot Noir

    Doft: Härligt friskt och livligt rödvin. Inslag av lingon, jordgubbar och mörka körsbär samt en viss örtighet.

    Smak: Ljus färg och smak av mjuka röda bär och körsbär. Vinet har en mjuk och silkeslen textur samt en aptitretande avslutning. Ett elegant vin.

    3
    Syra
    2
    Strävhet
    3
    Smakintensitet

    Passar till:

    Nöt
    Lamm
    Fläsk

    Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se