HEM

Pressmeddelande

Iron Maiden släpper nytt

Det kultiga heavy metalbandet Iron Maiden lanserar ett vin genom den kända portugisiska producenten Van Zeller Wine Collection. Sverige är en av de första marknaderna i världen med att få släppa vinet IRON MAIDEN Darkest Red Douro Doc. Flaskan pryds av Eddie, en av heavy metal-historiens kändaste figur.

Iron Maiden grundades 1975 och firar hela 50 år 2025. Med över 100 miljoner sålda album tillhör Iron Maiden ett av de mest inflytelserika och framgångsrika någonsin inom musikgenren “metal”. Darkest Red Douro Doc har inspirerats av låten Darkest Hour från bandets album Senjutsu från 2021, som delar samma årgång som vinet.

Iron Maiden lanserade sin prisbelönta premiumöl Trooper för drygt 11 år sedan och har sedan dess byggt upp ett brett nätverk av bryggerisamarbeten och utvecklat flera olika ölsorter världen över. Med sitt ständiga fokus på kvalitet och hantverk blev övergången till vinvärlden ett naturligt nästa steg för bandet.

Om vinet

Darkest Red Douro Doc är gjort på en blandning av fyra traditionella portugisiska Douro-druvor, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão och Touriga Nacionalav, årgång 2021, och lagrats i sex månader på ekfat.

De starka färgerna och djärva bilderna av Eddie, Iron Maidens figur och en ikon i heavy metal-universumet, pryder hela flaskan, en slags affisch från högaktuella världsturnén ”The Future Past” som kan samlas och sparas på. Eddie är Iron Maidens älskade och ständigt föränderliga figur som har prytt de flesta av bandets omslag och merchandise sedan tidigt åttiotal. Han är också en permanent del av Iron Maidens livekonserter. Eddie är utan tvekan den mest kända figuren i heavy metal-historien.

Darkest Red Douro Doc finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment från och med den 10:e oktober.

Iron Maiden Darkest Red
2021
Iron Maiden Darkest Red
750 ml - 13.5% -
139 kr


Du kanske även vill läsa dessa

Blossa släpper rödvinsglögg med smak av saffran och ..

Blossa släpper rödvinsglögg med smak av saffran och ..

Blossas årgångsglögg är alltid baserad på vitt vin, men efterfråga efter alternativ till den klassiska rödvinsglöggen har varit stor. Och Blossa har lyssnat! Nu kommer rödvinsglöggen Blossa Saffran..

Läs mer
Årets glöggfrån Loimu – En smakresa genom de n..

Årets glöggfrån Loimu – En smakresa genom de n..

Årets glöggsmak från finska Loimu är en smakresa genom nordiska skogar. Årets glögg är en rödvinsglögg med smak av björnbär & aroniabär. Med en djup förankring i nordisk tradition bjuder årets r..

Läs mer
Årets glögg 2024 av Stockholms Bränneri

Årets glögg 2024 av Stockholms Bränneri

Den 16 oktober släpper Stockholms Bränneri den tredje upplagan av sin årgångsglögg, ett årligt projekt som utforskar smaker kring julens festligheter. 2024 års upplaga tar inspiration från tradition..

Läs mer
Finalen av Lily Bollinger Award är avgjord – Ellen L..

Finalen av Lily Bollinger Award är avgjord – Ellen L..

Den spännande finalen av Lily Bollinger Award 2024 är nu avgjord och den som kan titulera sig Sveriges bästa kvinnliga sommelier är Ellen Lindegren från Gondolen i Stockholm. Under två intensiva dag..

Läs mer
Revolution Brewerys Infinity Hero IPA i exklusivt sl..

Revolution Brewerys Infinity Hero IPA i exklusivt sl..

Revolution Brewerys Infinity Hero IPA återfinns i ett exklusivt tillfälligt släpp på Systembolaget den 18 oktober. Den 355 ml stora burken kommer att kosta 28,90 kr (+1kr pant) och är ett måste för ..

Läs mer
Konsten att skapa unika smaker: Här kommer skandinav..

Konsten att skapa unika smaker: Här kommer skandinav..

Folkkära Skåne och Hallands Fläder i fint skandinaviskt samarbete lyfter nubbetraditionen i svenska hem i ett och samma svep. En tradition som är tätt sammanflätad med våra högtider och för den del ..

Läs mer