HEM

Aktuellt

Teeling Whiskey i långlagrat samarbete med belgisk hantverksöl

Med extra lång lagring i Duvels alefat skapar Teeling magi när irländsk whiskey möter belgisk hantverksöl. Och du, den finns endast i ett begränsat antal. 

Kola, äpplen, nybakat bröd, marmelad och gyllene malt med en touch av kokos och krydda. Allt detta möter näsan i Teeling Duvel Vol 3, en långlagrad nyhet från irländska Teeling Whiskey. Destilleriet, känt för sin innovativa anda, presenterar stolt denna speciella utgåva som är den tredje i serien som förenar det bästa från irländsk whiskeytradition med belgisk bryggning i världsklass.

Längre lagring i alefat

Efter Teeling Duvel Vol 1 och 2 har samarbetet med det belgiska ale-bryggeriet tagits ett steg längre, med ytterligare lagring i fat som tidigare innehållit Duvels ale.

– Vi är glada över att samarbeta med Duvel, ett varumärke som delar vår passion för att tänja på gränserna för vad som är möjligt i våra respektive hantverk, säger Jack Teeling, grundare och vd för Teeling Whiskey.

Begränsat antal till Sverige

Teeling Duvel Vol 3 förenar Teeling Small Batch med de komplexa, humliga tonerna och den subtila kryddan från Duvels berömda brygd. Totalt skapades 18 000 flaskor som kommer att finnas tillgängliga på utvalda exportmarknader över hela världen. På Systembolaget släpps ett begränsat antal den 1 november för 599 kronor.

Progressiv pionjär

Teeling Whiskey Company grundades 2012 i Dublin. Verksamheten kom i gång på allvar 2015 och var då det första nya destilleriet i Dublin på 125 år. Destilleriet ses som en pionjär som banade väg för andra nystartade destillerier på Irland. Det blev snabbt ansett som det mest progressiva irländska whiskeyföretaget med sina handgjorda whiskeys i små partier. 

Teeling Duvel Vol 3 släpps på Systembolaget 1 november

Doft: Rik kola, äpple, bakat bröd, marmelad och gyllene malt med en touch av kokos och krydda.
Smak: Kokta päron, nektarin och en lätt bitter humlighet samsas med kryddor, smörkola och mjuka ektanniner.
Finish: Medellång med uppfriskande djup maltsötma, toner av citrus, pepparkakor och kvardröjande kryddor.

Teeling Duvel Cask vol 3
Teeling Duvel Cask vol 3
Teeling Duvel Vol 3 förenar Teeling Small Batch med de komplexa, humliga tonerna och den subtila kryddan från Duvels berömda brygd.
700 ml - 46% -
599 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Italiens bästa bubbelvin

Italiens bästa bubbelvin

Kommersiella viner i alla ära, men det bästa bubblet hittar vi i norra Italien, i Lombardiet. Det är ett vin som närmast gömts bakom framgångarna med prosecco. Men nu är det dags, Vinguiden slår ett..

Läs mer
3 spännande öl på tillfälligt besök

3 spännande öl på tillfälligt besök

Svenska bryggerier visar sin skicklighet med ny spännande öl. Just nu har du chansen att prova några stouts och ale på Systembolagets tillfälliga sortiment. Och om du gillar kaffe, kakao, lönnsirap,..

Läs mer
Ikondruva visade vägen för kaliforniskt vin

Ikondruva visade vägen för kaliforniskt vin

Hade den inte funnits hade den kaliforniska vinindustrin varit tvungen att uppfinna den. Vi pratar naturligtvis om Zinfandel, USA:s ikon i vinvärlden och den druva som var startskottet för Nya värld..

Läs mer
Granit gör Cornas viner oemotståndliga

Granit gör Cornas viner oemotståndliga

Ett av Rhônes minsta områden är också ett av det största. Sett till vinerna står det lilla området på 145 hektar bakom några av regionens mest smakintensiva viner. Tacka granitjorden för det! Cornas..

Läs mer
6 riktigt fräscha whiskydrinkar – att testa redan ik..

6 riktigt fräscha whiskydrinkar – att testa redan ik..

Whiskydrinkar är mer än bara varma Irish Coffee – de funkar lika bra som friska, spännande och kyliga sommardrinkar. Vi tror att de här drinkarna garanterat kommer att väcka din nyfikenhet. Aberfeld..

Läs mer
Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

En fårskalle, häxkittel, raket-öl från Kiruna eller tysk pilsner? Det är bara några av alla ölsorter som nu släpps på Systembolaget. Mikrobryggerier har varit trendigt i ganska många år och det finn..

Läs mer